Земеделският министър Иван Иванов предприе смени в ръководството на фонд “Земеделие. Освободена е

...
Земеделският министър Иван Иванов предприе смени в ръководството на фонд “Земеделие. Освободена е
Коментари Харесай

Агроминистърът започна кадрови промени във фонд "Земеделие"

Земеделският министър Иван Иванов предприе смени в ръководството на фонд “Земеделие ”. Освободена е зам.-директорката Боряна Алексова, която дава отговор за усвояването на средствата по Програмата за селските региони с бюджет от над 7 милиарда лева и Програмата Морско дело и риболовство. Официален претекст за промяната не се загатва.

Алексова е непосредствен родственик на консултант на президента Румен Радев,. Боряна Алексова е щерка на Валентина Танева - Алексова, която е съветника по тематиките обучение и просвета на президента Румен Радев.

Според осведомени в министерствата, ръководени от Българска социалистическа партия, стартират да се освобождават хора, направени по време на служебните държавни управления на Румен Радев.

Решението за промяната на Боряна Алексова е взето от Управителния съвет на фонд " Земеделие ". В него земеделският министър Иван Иванов, който е квотата на Българска социалистическа партия в четворната коалиция, в има два гласа. Други два гласа са пристигнали от двамата зам.-министри от агроведомството, също от квотата на Българска социалистическа партия - Момчил Неков и Стефан Бурджев. Сред останалите членове в управата на фонд " Земеделие " са зам.-министри от други министерства на Българска социалистическа партия - Министерство на стопанската система, ръководено от самата Корнелия Нинова и Министерство на труда и обществената политика.

Сменен и основният секретар на ведомството Димитър Стефанов. Неговото място назначен Росен Коцев. От 2009 година досега е бил шеф на Областна дирекция на фонда “София област ”. Той има магистърска степен по „ Финанси “ от Стопанска академия “Димитър А. Ценов ” - Свищов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР